Barangolások

Vadludas barangolások

Kirándulás a Velencei-tó közelében. Madárdal tanösvény a Dinnyési-fertőben.

Müller István túra

A Madárdal tanösvény, Dinnyés határában található. A három részből álló 2010-ben kialakított útvonal első része a Müller István túra, nevét, Müller István természetvédelmi őrről kapta, aki 50 éven át óvta a terület természeti értékeit.

Vendégházunk kapuján kilépve, kényelmes sétával 5 perc alatt elérhető a túra kiindulási pontja a Vörösmarty utca nyugati vége.

A 3 km-es kirándulás végig sík terepen vezet, így akár kisebb gyerekekkel is vállalható program. Bepillanthatunk a nyári ludak, kócsagok, gémek, récefélék életébe, és a kilátót megmászva gyönyörködhetünk az elénk táruló Dinnyési-fertő szépségében. A gyerekek nagy örömére a kilátó körül szabadon legelhetnek az őshonos háziállatok és jámboran tűrik a gyermeki rajongást. Friss fűvel a kedvükben lehet járni.

Séta közben, meg lehet pihenni a nádfedeles kis menedék alatt, ahol nyáridőben szakavatott kezek segítségével madárgyűrűzés folyik.

A tanösvény szabadon látogatható, de aki szeretne kicsit többet megtudni a madarakról, növényekről, régi idők történeteiről, annak javasoljuk a vezetett túrákat. A szervezésében segítünk.

Nincs még hozzászólás. Ön lehet az első.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük