Vadlúd BLOG

Tavaszi programlehetőségek Dinnyésen és környékén

spring 276014 640

Ugyan csillagászatilag csak március 21-én köszönt ránk a tavasz, de azért az időjárás már a hónap elején is kedvez nekünk a szabadtéri programokhoz.

Nézzük, ha picit kiszabadulnánk a természetbe, mivel is tudjuk elütni az időt a Velencei tó partján Dinnyésen és a  vendégház körül.

 

Mint ahogyan azt már korábbi blogbejegyzésünkben is olvashattátok (https://vadludvendeghaz.hu/2019/02/11/a-dinnyesi-madardal-tanosveny-kincsei/) – ezt a sárgával jelölt szó alá linkként beilleszteni.- a madárdal tanösvény sok-sok természeti csodát rejteget.

Mindenekelőtt tehetünk egy hatalmas sétát a természetben. Ilyenkor, amikor téli álmából ébred a természet megcsodálhatjuk a tavasz első hírnökeit. Hóvirág, ibolya és ha picit már melegebb az idő, tulipán ágyásokat is találhatunk.

spiring2

Természeti látnivalók terén ajánlott még a közeli H2O akváriumház, ahol a vízi világ életébe kapunk egy kis betekintést.

Ugyanakkor, ha történelemre vágyunk a közeli Pákozdi emlékparkban is nézelődhetünk, a pákozdi csata emlékei formájában.  A tó keleti részében kastélyok is találhatóak, mint például a híres Wenckheim család Velence melett fekvő kastélya, illetve a Kápolnásnyékhez tartozó Halász kastély. A kastélyépület és azok kertjei egy délutáni kirándulásnak kifejezetten ajánlottak.

Ha felülről szeretnénk megtekinteni a Velencei tavat, ajánlott ellátogatni a Bence hegyi kilátóhoz, ahonnan madártávlatból lehet kémlelni a környéket.

Képernyőfotó 600x416

  • Készítés ideje:

Vadlúd Vendégház -    foot    - Minden jog fentartva!