Vadlúd BLOG

Bringával a tó körül Márciusban

bike 190483

A Velencei tó körül 33 km hosszúságú bicikliút vár minket. Mivel nem megterhelő az útvonal, nincsenek nagy szintkülönbségek, így akár családi programnak is tudjuk tervezni. Körülbelül 4-5 órás út alatt el lehet égetni 1800 kalóriát J – Ha innen indítjuk a túrát szántóföldeken is tekerünk majd, strandon keresztül is akár, valamint a tó túloldalán lévő Velencei hegységet is láthatjuk. Számos pihenőhely fogja szegezni utunkat a tó körül és jó minőségű kerékpárúton tekerhetünk.

 

bringa1 600x564

A legkedvezőbb Velencéből indítani, de ha kisgyermekkel tekerünk, akkor a Dinnyési induló is ideális lehet: Ez körülbelül 12 km és az óramutató járásával ellentétesen el lehet tekerni egészen Velencéig. Ez a rövidebb útvonal azért lehet egy kuriózum, hiszen a bicikliút mentén nádasokkal tarkított látkép tárul elénk, és útba ejthetjük a madárdal tanösvényt, amiről korábban már írtunk. https://vadludvendeghaz.hu/2019/02/11/a-dinnyesi-madardal-tanosveny-kincsei/

Ha kitérőt szeretnénk tenni, ajánlott a Szúnyog szigeten tenni egy kis pihenőt, a Pákozdi Arborétum és a Katonai emlékpark felé, ami csak 4 km oda-vissza.

Még több ötlet az út megtervezéséhez:

Életmód tippek http://www.blikk.hu/eletmod/tippek/ket-kereken-a-velencei-to-korul/2d9ld9n

Velencei tó kör https://funiq.hu/1432-velencei-tó-kör-33-km

  • Készítés ideje:

Vadlúd Vendégház -    foot    - Minden jog fentartva!