Vadlúd BLOG

A dinnyési madárdal tanösvény kincsei

hattyú

A velencei tó egyik legizgalmasabb területe a Dinnyés településén található tanösvény. A fertő mellett fekvő terület védett nádasaiban számtalan madár talál ideális feszkelő és táplálkozóhelye.

A tavaszi és az őszi időszakban hatalmas récetömeg figyelhető meg. Vadlúdvonulásnak lehetünk szemtanúi, ha ellátogatunk az ösvényre.

 

Az egyik leglátványosabb jelenség a vadlibahúzás (ami ősszel figyelhető meg) – akár húszezer vagy még több állatot láthatunk egyszerre.  A vértesi ludak mellett számos féle récefaj és vadlúdfaj, kócsag, szürke gém, réti sast lehet a fényképezőgép lencséjére kapni.

wild geese 846731 1920 600x400

A madárfigyelő toronyban megbújva leshetjük az állatok szabad életét és a természet változását. Azonban érdemes gumicsizmában érkezni és melegen öltözni. Távcsővel felszerelkezve érdemes menni.

Az ösvény 15 km hosszú, és 3 részből áll.

Tóparti túra (8 km)

Dinnyéstől Agárdig tart és híres arról, hogy a vízben őshonos ragadozó halak vannak. (harcsa, hüllő, csuka, stb.) – kitűnő alap a horgászatra –

Szikes túra (4 km)

Kerékpárral vagy lovaskocsival is végig mehetünk. Az útvonal a fertőtől az Elzamajori Pelikán házig vezet.

Müller István túra (3 km)

A körséta alatt csodálhatjuk meg a nádasok, szigetek élővilágát, és a kilátóból végig tekinthetünk az egész fertőn. Az út gyakran pallókon és kis hidakon vezet keresztül, így gyermekek számára is plusz élményt nyújt.

A tanösvényrészlet elnevezése a fertőnél közel 50 évig dolgozó természetvédelmi őrnek állít emléket. Megközelítése Dinnyésen a Vörösmarty utca nyugati részénél kezdődik.

rostyslav savchyn 588215 unsplash 600x400

  • Készítés ideje:

Vadlúd Vendégház -    foot    - Minden jog fentartva!