Vadlúd BLOG

Adventi léleksimogató

 karacsony11

Felnőtt fejjel még mindig kedvenc mesém A kis herceg, a maga mély mondanivalójával a szeretetről, gondoskodásról és a felnőttek eltárgyiasult, anyagias gondolkodásmódjáról. Egy csodálatos utazás, ahol semmi sem az, aminek látszik és szembesülünk az élet nagy igazságaival…. kiderül, hogy amit kalapnak vélünk, az valójában egy elefánt óriáskígyóban, és a láda sem láda, hanem bárány és ha valakit „megszelídítünk”, akkor tulajdonképpen kapcsolatot teremtünk és nincs szebb dolog az életben, mint tartozni valakihez. 

De miért olyan nehéz ez? Miért nem találják olyan sokan a boldogságukat, miközben vagyonokat áldoznak rá, hogy jól érezzék magukat a bőrükben? A probléma nem újkeletű és a róka már akkor tudta rá a választ, amikor még tiszta szívű kis hercegnő voltam a saját mese birodalmamban. 

„Az ember csak azt ismeri meg igazán, amit megszelídít – mondta a róka. – Az emberek nem érnek rá, hogy bármit is megismerjenek. Csupa kész holmit vásárolnak a kereskedőknél. De mivel barátkereskedők nem léteznek, az embereknek nincsenek is barátaik. Ha azt akarod, hogy barátod legyen, szelídíts meg engem.”  

Hát igen, azóta eltelt pár év, és szerettem volna sokakat megszelídíteni. Volt, akit sikerült, volt aki nem hagyta magát, de volt olyan is aki az én lelkembe nem fért el. Most, hogy kezdődik az advent felerősödik mindenkiben az akarás. Akarunk örömöt, akarunk új dolgokat, akarunk szép ajándékokat, csillogást és varázslatot, egy szóval MINDENT. Igyekszünk mindent tökéletesen csinálni és sokszor a legfontosabbra már nem is marad energiánk: Szeretni. 

Pedig az adventi csoda ott van körülöttünk, a gyerekeink szemében a barátaink mosolyában a szülői ölelésben vagy az ismeretlen hálájában, akinek titokban segítettünk.

Ne feledd, itt az ideje, hogy ünneplőbe öltöztesd a szívedet!

  • Készítés ideje:

Vadlúd Vendégház -    foot    - Minden jog fentartva!