A „ te Valentined” -Romantikus Valentin Nap és hétvége a Velencei tónál

boritokep190207

Február 14-ének napja a szerelmeseké. Ilyenkor a párok megajándékozzák és meglepik egymást minél kedvesebb meglepetésekkel, emlékekkel. Kevesebben tudják azonban, hogy a szeretet és a barátság napja is egyben. Nagy hagyományokra tekint vissza ez a nap és számos legenda, történet is fűződik ehhez a naphoz. 

 

Egészen a 3. századig nyúlik vissza története, amikor is 2. Claudius uralkodó megtiltotta a fiatal katonáknak a házasságot mivel azt gondolta, jobban teljesítenek ha nőtlenek. Szent Bálint püspök viszont úgy tartotta, hogy ez káros a fiataloknak, így titokban összeadta a házasodni vágyókat. Mikor Claudius fülébe jutott bebörtönöztette a püspököt, aki összeismerkedett a börtönőrével és lányának visszaadta látását az erős hite erejével. Sajnos kivégezték a püspököt, de előtte üzenetet küldött a meggyógyított lánynak, amiben annyi állt: „A te Valentined”

Magyarországra a „Valentin napi láz” nem régiben tört be hagyományként, csak úgy, mint a Halloween.

3 tipp, hogyan lepd meg a párodat Valentin Napon

Wellness kuckózás

image 1

A szauna és a jacuzzi igazi romantikus, egyedi program Valentin Napra. A kellemes illatú szauna olajak és a pezsgőfürdő igazán frissítően hat a lélekre és az elmére egyaránt. Igazi emelkedett hangulatot varázsol az elvonulásra vágyó pároknak. https://vadludvendeghaz.hu

Romantikus vidéki feltöltődés

sziv

Egy olyan meseországban a legjobb kikapcsolódni, ami mindentől távol van, de mégis könnyen megközelíthető. Olyan helyen, ahol átjár a csend és a vidéki nyugalom. A naplementét csodálni, kettesben lenni, a friss levegőn andalogni, összebújni, beszélgetni, feltöltődni, kirándulni, vagy csak úgy mindentől és mindenkitől távol lenni…  Ezek a pároknak való programok Valentin napon. https://vadludvendeghaz.hu

Természetközelben A Velencei tó Európa egyik legmelegebb vizű tava a maga átlagos 1,5 m mélységével. Kitűnő kilátás nyílik a tó nagy részére a velencei kilátóból. A dinnyési tanösvény számos természeti csodát rejteget az ide látogatónak. Gazdag madárvilágot lehet megcsodálni a tél végi hónapban is.