doterra wellness advocate colors

Miért esszenciális olajok, miért épp dōTERRA?

Az aromaterápia nem más, mint célszerűen összeválogatott illóolajok külső és belső felhasználása gyógyászati célra.
Olyan kezelés, amely az illat segítségével fejti ki gyógyhatását.


Én és a dōTERRA


"Nagy igazság, hogy a legnagyobb traumák nem csak nehézséget tartogatnak, hanem ajándékkal a kezükben érkeznek meg hozzánk. Az én történetem egy egészségügyi traumával kezdődött. Szembe kellett néznem egy olyan betegséggel, ami mára népbetegséggé vált és bizony nem sok jó jut eszünkbe róla, ha meghalljuk a nevét. Az első sokk után felvettük a harcot, orvosok, család, barátok, lelki segítők, természetgyógyász, mindenki azon volt, hogy a legjobb módszerrel, gyorsan felépüljek. Végig csináltam a klasszikus orvosi kezelést, behoztam életembe a természetes gyógymódokat, így mára kimondhatom, hogy meggyógyultam. Úgy érzem, hogy az esszenciális olajokkal való találkozásom sorsszerű volt. Barátnőm izgatottan keresett meg, hogy van egy olaj, ami a családjában egy bácsinak, hasonló betegség kapcsán komoly javulást hozott. Akkor már tudtam, hogy nem kell tovább keresgélnem, mert ez lesz a megfelelő kiegészítő terápia, hogy megőrizzem az olyan nehezen visszaszerzett egészségemet! Azóta használom az önálló esszenciális olajokat és remek formában vagyok, amit a kontroll vizsgálatok meg is erősítenek. Saját jó tapasztalataimon felbuzdulva, nem csak családom mindennapjaiba hoztam be a doterra olajokat, hanem vendégházunkat is áthangoltam a wellness-egészség életérzésre."
Szilvi

Az esszenciális olajokról

Az esszenciális olajok a növények magjaiban, kérgében, hajtásaiban, gyökereiben, virágaiban és egyéb részeiben található természetes aromatikus összetevők. Kellemes és erőteljes illatuk is lehet. Ha valaha élvezte az ajándékba kapott rózsa illatát, elsétált egy levendulamező mellett, vagy érezte a frissen vágott menta illatát, akkor az esszenciális olajok aromatikus tulajdonságait tapasztalhatta meg. Az esszenciális olajok javíthatják a hangulatot, lecsillapíthatják az érzékeket, és akár erős érzelmi reakciókat is kiválthatnak. De az esszenciális olajok használata messze túlmutat az illatuk varázsán.

Az esszenciális olajokat a történelem során számos kultúrában hasznosították egészségjavító tulajdonságaikért. Az öngondoskodás holisztikusabb megközelítése felé mutató modern tendenciák, és az alternatív egészségmegőrzési módszerek egyre növekvő tudományos hitelessége az esszenciális olajok jelentős egészségügyi előnyeinek újrafelfedezéséhez vezetnek. Sokuk igen erőteljes tisztító hatással rendelkezik. Egyedülálló kémiai szerkezetüknek köszönhetően külsőleg alkalmazva célzottan fejtik ki jótékony hatásaikat. Bizonyos olajok az étrend kiegészítésére is használhatók a vitalitás és a jó közérzet támogatásához.

Az esszenciális olajokat leggyakrabban alacsony hőmérsékletű gőzdesztillációs módszerrel vonják ki, amelynek során a gőz nyomás alatt áramlik a növényi anyagokon keresztül, ezáltal felszabadulnak és a gőzbe jutnak az esszenciális olajok. Miközben a gőzkeverék lehűl, szétválik a víz és az olaj, így az olaj tiszta formájában gyűjthető össze. A megfelelő kémiai összetételű, legkiválóbb minőségű kivonat elérése érdekében szigorúan ellenőrizni kell a hőmérsékletet és a nyomást. A túl alacsony hőmérséklet és nyomás nem szabadítja fel az értékes olajat; míg a túl magas károsíthatja a kivonat érzékeny kémiai összetételét és módosíthatja hatásosságát. A gondosan ellenőrzött kivonási eljárás mellett ugyanolyan fontos a megfelelő növényfajok aprólékos kiválasztása, valamint az, hogy a növényi részeket a tökéletes időpontban takarítsák be, amikor az esszenciális olajok a legnagyobb koncentrációban vannak bennük jelen, mivel a letesztelt minőségű esszenciálisolaj-kivonatnak ez is követelménye. Ez az összetett eljárás ugyanannyira művészet, mint amennyire tudomány; a kiemelkedő minőségű termékek biztosításához pedig tapasztalt termelők és lepárlók együttműködésére van szükség.

Mit kell tudni a dōTERRA olajokról

Tekintse meg videónkat!
Használati módokAz esszenciális olajokat az érzelmi és fizikai jóllétet fokozó felhasználási módok széles körére alkalmazzákÖnállóan és komplex keverékek formájában is alkalmazhatók, a használójuk tapasztaltságától és a kívánt hatástól függően. Az esszenciális olajokat általában a három módszer egyikével juttatják a szervezetbe: aromatikusan pl. párologtatva, külsőleg a bőrön alkalmazva vagy belsőleg táplálék kiegészítő formájában.

dōTERRA története

2008 tavaszán egy csoport egészségügyi és üzleti szakember, akik már személyes tapasztalatokkal rendelkeztek az esszenciális olajok életminőséget javító kedvező hatásairól, azzal a közös elképzeléssel társult, hogy elhozza a világnak az esszenciális olajok egy új, magasabb szintjét. Valami mást akartak – olyat, ami mindenki számára vonzó lehet: a terület szakértőitől kezdve azokig, akik semmit nem tudnak az esszenciális olajokról. Feltettek maguknak néhány meghatározó kérdést: „Mi lenne, ha egy új és hatásos egészségmegőrzési alternatívát kínálnánk a világnak?”, „Mi lenne, ha ezt a magasabb szintű egészségmegőrzési módot az esszenciális olajok ma elterjedt megközelítésére alapozva valósítanánk meg?”, „Mi lenne, ha magasabb minőségű esszenciális olajat tudnánk beszerezni, tesztelni és előállítani – a piacon ma rendelkezésre álló olajoknál tisztábbat és hatásosabbat?”, „Mi lenne, ha – a legprofesszionálisabb módon – együttműködnénk nagyobb kórházakkal, orvosokkal, tudósokkal és véleményformáló személyekkel, hogy megcáfolhatatlan hitelesítést kapjunk az esszenciális olajainkról?” Arra jutottak, hogy olyanok kemény munkájával és elköteleződésével, akik osztoznak ezen a szenvedélyen és elképzelésen, ki tudnának, és ki is fognak alakítani egy új szemléletmódot az esszenciális olajok tekintetében. Ezzel az elhatározással alapították meg a dōTERRA vállalatot, amelynek neve „A Föld ajándéka” kifejezés latin megfelelőjéből származik. Az első, 25 egykomponensű olajból és 10 olajkeverékből álló dōTERRA-kínálat 2008. április 25-én került forgalomba. Az esszenciális olajok szakértőiből és a termék lelkes híveiből egyaránt elismerést váltott ki, hiszen ők azonnal felismerték a dōTERRA letesztelt esszenciális olajainak kiemelkedő minőségét. A dōTERRA folytatta kínálatának bővítését további egészségmegőrző termékekkel és esszenciális olajokkal, miközben a vállalat hatalmas növekedést mutatott a kezdetek óta.
A dōTERRA™ CPTG (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőség) minősítésű esszenciális olajok tiszta, természetes, aromás összetevők, amelyeket nagy gondossággal vonnak ki a növényekből. Nem tartalmaznak az aktív összetevőket felhígító vivőanyagokat vagy mesterséges összetevőket, sem szennyeződéseket vagy egyéb vegyszermaradványokat. Amennyire fontos a szennyeződések elkerülése, ugyanannyira elengedhetetlen az is, hogy megfelelő szintű aktív összetevőt biztosítsunk az olajainkban, hogy ezáltal garantáljuk a biztonságot és a hatékonyságot. Számos olajról állítják, hogy terápiás minőségű, és bár lehetséges, hogy néhányuk tiszta, de csak keveset vetnek alá a kémiai összetételt vizsgáló szigorú tesztelési követelményeknek. A dōTERRA CPTG (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőség) minősítésű esszenciális olajokat összehasonlító teszteknek vetjük alá tömegspektrometria és gázkromatográfia használatával, hogy biztosítsuk a kivonat tisztaságát és az összetevők hatásosságát minden egyes tétel esetében. A dōTERRA – annak érdekében, hogy a megfelelő növényfajok alkotóelemeit válassza, amelyeket ideális környezetben termesztenek, és a megfelelő időben és gondossággal takarítanak be – szorosan együttműködik egy, az esszenciális olajok területén kiemelkedő vegyészekből és termelőkből álló globális hálózattal. A növények aromatikus összetevőit nagy tapasztalattal rendelkező lepárlók vonják ki szakszerű módon, és kémiai elemzésnek vetjük alá a tisztaság és a megfelelő összetétel biztosítása érdekében. A dōTERRA CPTG (Tanúsított, Tiszta, Letesztelt Minőség) minősítésű esszenciális olajok jelentik a világon ma elérhető legbiztonságosabb és legkedvezőbb hatással rendelkező olajokat.

Vásárolni szeretne dōTERRA illóolajat?
Rendelje meg most!

+36 20 230 1060

vagy

Levél küldés

Adja meg a nevét!
Invalid Input
Adja meg e-mail címét!
Invalid Input
Invalid Input

Vadlúd Vendégház -    foot    - Minden jog fentartva!